En verdiendring må til

Nå er det en stund siden jeg har skrevet noe her inne😅 Det er fortsatt litt unntakstilstander på vår hjemmefront. Men med alt som skjer i media for tiden, så kunne jeg ikke la være å komme med et lite innspill.

Hva skjer i samfunnet vårt for tiden?

Rasisme i Norge?😨 «Nei det finnes ikke», er det mange som kan si. Men det har vi flere ganger opplevd ikke er sant. Det finnes hver dag eksempel på at dette ikke stemmer.
Jeg leste tidligere i uken om en mann med fin oppførsel som ble spyttet på, mens han var på bussen. Andre opplever å få tilsnakk, og bli skjelt ut midt på gata foran sine egne barn, og andre sine barn, uten noen grunn. Dette er ikke greit😡
Helt forferdelig, og skremmende spør du meg at dette foregår så ofte.

Denne debatten kan diskuteres og skrives om i flere timer, men jeg skal ikke det. Jeg ønsker bare å sette litt mer søkelys på hvilke signaler vi sender ut som voksne rollemodeller overfor våre barn, som skal vokse opp i dagens samfunn.

Hva kan DU bidra med?

Jeg oppfordrer deg til å tenke over om du er tydelig på hva dine meninger og forventinger er, over for barnet ditt, når det kommer til inkludering og ekskludering av andre raser, etnisitet eller andre kulturelle forskjeller som finnes hos oss mennesker.
Vi er alle mennesker og like mye verdt❤️✋🏻✋🏼✋🏽✋🏾✋🏿 Men hvorfor er det da slik at noen tror og mener at andre ikke er av verdi?
Dette er ikke bare skremmende, men vonde tanker og holdninger som leve sterk i vårt lille Norge😥

Hvis jeg kan trekke litt paralleller til noen av de tingene jeg brenner for, og som jeg har implementert i gratiskurset mitt – så er det nettopp dette med verdier❤️


Hvem er DU egentlig? Hva står du får?

Hvilke verdier er viktig for deg i livet?
Dette mener jeg er helt grunnleggende faktorer som må være avklart overfor deg selv, men og ikke minst overfor din partner, og barna deres. 

Jeg tror at dette er en god veiviser i livet, og som vil gjør jobben som gode foreldre lettere❤️

Et godt foreldresamarbeid starter faktisk med deg selv ‼️ – Fordi din atferd og dine holdninger overføres til barna gjennom oppdragelsen.

Det er nemlig derfor det er så viktig at verdiene hos deg og din partner er gjennomtenkt og bevisste overfor barna.

Kanskje er du allerede bevist på dette? Da er jo det supert‼️😀 Men jeg har en oppfattelse av at vi ikke alle helt vet hva som er viktig for oss, og hvem vi egentlig vil være som person🤷🏽‍♀️🤔

Dette speilet seg spesielt godt i alle de ulike holdningene som oppstår når et tema som rasisme blir satt på dagsorden så sterkt som nå.

Hvordan er du selv overfor barna dine når du snakker om andre mennesker?

Påpeker du andre menneskers forskjeller, og tenker at dette ikke er greit?

Hjelper du alle på gaten, eller bare noen spesielle?

Hva gjør du om du ser noen blir behandler med lite respekt? Igjen er alle disse spørsmålene en del av det som former oss som person, og tydeliggjør våre verdier. Ikke bare for andre, men også for deg selv❤️

Tilslutt vil jeg bare oppsummere litt, og legge til at det er viktig å være bevisst på hva du synes er viktige å overføre til ditt barn. Hva betyr noe for deg? Hvilke syn på livet har du? Hvilket syn ønske du at barna din skal ha?Hvordan er det greit å forholde seg til andre mennesker? Og hva med egenkjærlighet – hvordan vil du at barnet ditt skal se på seg selv?

Disse bakenforliggende verdiene og oppfatningene, er avgjørende for hvordan ditt barn vil tenke om hendelser, og hvordan det vil oppføre seg vider mot det voksne livet og som voksen.

We must see people for their souls for they are not their skin

Sonali Sharma

Bli med å skap en verdiendring. Start hjemme. Start en endring hos deg selv, hos barnet ditt, og dine medmennesker❤️✋🏻✋🏼✋🏽✋🏾✋🏿
Å husk…….ALLE HAR LIKE MYE VERDI‼️

Til neste gang… Ta vare på hverandre❤️Legg igjen en kommentar